Eng Hun

Rólunk írták

Megosztás

A Hiteles Forrás portálon jelenet meg szervezetünkről egy cikk TUDÁSPARK pályázati programunk és tevékenységeink kapcsán.
A teljes cikk itt olvasható

Kecskemét mindig is egy izgalmas város volt, tele képzőművészekkel, zenészekkel, élsportolókkal, tele érzelemmel és értelemmel. Mindig több volt, mint egy átlagos mezőváros. Itt mindig történt valami. Aztán, amikor egy új csillag jelent meg a hírös város egén, fénysebességre gyorsultak az események.

Amikor 2008-ban eldőlt, hogy a Daimler AG Kecskeméten építi meg gyárát, Mercedes-Benz Manufacturing Hungaryt, egyértelmű volt, hogy soha nem látott fejlődés veszi kezdetét. De nem csak a városban, hanem az egész régióban is. Remek, erős, innovatív cégek alakultak és telepedtek meg már a Daimler megjelenése előtt is, akik most esélyt kaptak arra, hogy bekapcsolódjanak ebbe a gigaprojektbe. És folyamatos volt az igény az újabb és újabb beszállítók munkájára. A követelményszint magas, de aki teljesíti, mindenképp erősödik, megerősítheti pozícióját a piacon.

Ám van még egy eleme a fejlődésnek! A kiművelt emberfők! Akiket már tanulmányaik során tudatosan arra képeznek, hogy innovatívan gondolkozzanak, hogy amit tesznek, az mindig a fejlődést szolgálja, de ami ennél is fontosabb: amikor kezükbe kapják a mérnöki diplomát, már munkába is tudjanak állni valamelyik egységben. 2012-ben a Kecskeméti Főiskola műszaki karán elindult a duális képzés, mely mára (és még csak 2015-öt írunk!) mintaértékűvé vált országos szinten! 

Adott tehát sok szereplő, akiknek kezében vezérfonalak csavarodnak, tekerednek, és ezekből kell egy jól működő egységet létrehozni. A szövők készen állnak, már csak az kell, aki jól működő egységgé kovácsolja őket. Ez pedig nem más, mint az 

AIPA ALFÖLDI IPARFEJLESZTÉSI NONPROFIT KÖZHASZNÚ Kft. (KLASZTER- és GAZDASÁGSZERVEZŐ MANAGEMENT)

Az AIPA Nonprofit Közhasznú Társaságot 5 éve 5 társaság alapította: a Kecskemét Megyei Jogú Város  100% tulajdonában lévő Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány, a Kecskeméti Főiskola, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, valamint a Bács-Kiskun Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.

Az AIPA Kft. egységes szervezeti keretet biztosít a város és a térség gazdaságfejlesztési tevékenységének generálásában, koordinálásában és eredményesebb megvalósulásában. A Kiemelt Járműipari Központtá nyilvánított Kecskemét és vonzáskörzetében, a helyi vállalatok és vállalkozások összefogásának erősítésére az AIPA Klaszter, a 3P Klaszter és a Hírös Beszállító Klaszter (HBK) között olyan klaszterközi együttműködés jött létre, amely - magyarországi viszonylatban is unikálisan - lehetőséget teremtett a klaszterek átjárhatóságára, a közös szinergiák (szolgáltatások, irányítás és közös projektek) kiaknázására. A három klaszter klasztertagjainak száma eléri a 100-at, árbevétele a 300 milliárd Ft-ot, az alkalmazotti létszáma pedig a 10 ezer főt. Az AIPA Kft., mint innovációs klaszter feladatai: ellátja a Dél-alföldi régióban a ipari és járműipari beszállító fejlesztésben mintaprogramként elindított Mentori Pilot Program projektmenedzseri feladatait, részt vesz az Integrátori Beszállító Fejlesztési program megvalósításában, a klasztertagok innovációs tevékenységének koordinálásában, az uniós pályázati lehetőségek felkutatásában, a klasztertagok részére finanszírozás-menedzsmenti szolgáltatást nyújt. 2013-ban az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. elnyerte az első alkalommal meghirdetett „Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíjat”. Az AIPA Kft.-nek kiemelkedő szerepe van a Kecskemét és környéki gazdasági szereplők hatékony együttműködésének elősegítésében, az együttműködés szemléletformálásában, valamint bizalmi háló építésében és erősítésében. A Kft. által szervezett Innovációs és Benchmarking klubsorozat egy újszerűen, eredményesen működő kommunikációs platform része. A Benchmarking klubsorozat első rendezvényén a meghívott vendégek bepillantást kaphattak, hogy a vállalkozások és a Kecskeméti Főiskola együttműködésének eredményeként hogyan lesz a kutatásból innovatív termék.

 

Bejelentkezés

Nők a családban és a munkahelyen Az AIPA Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület alkotta konzorcium az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. vezetésével sikeres pályázatot nyújtott be az EFOP-1.2.9-17. sz., a "Nők a családban és a munkahelyen" című standard felhívásra. Az EFOP-1.2.9-17-2017-00019 azonosítószámú, A "Nők a családban és a munkahelyen" című standard felhívás keretében meghirdetett pályázat megvalósítása Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kecskeméti Járás területén c. pályázattal a konzorcium 173.118.093 Ft támogatást nyert el.  A projekt honlapja:  https://www.nokcsaladmunka.hu/   Projekt megvalósítási időszaka: 2018.01.01-2021.03.31.   A projekt teljes költségvetése: 173.118.093 Ft. A visszanemtérítendő, 100 %-os intenzitású támogatás összege: 173.118.093 Ft.